تاثیرهوش هیجانی در زندگی17(ادامه بحث)

چگونه گروه را مدیریت کنیم؟مثلا برای رفتن به یک اردو نیاز به مدیریت قوی است ؟علاوه بر آن باید بتوانید خوب صحبت کنید؟برای پاسخ مطالب ذیل را مطالعه کنید.
افراد خودآگاه می‌توانند گروه را به‌خوبی هدایت کنند، رهبری سازمانی را بر عهده بگیرند؛ و در کار خود موفق باشند. این افراد در مقایسه با دیگران از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند. آن‌ها ویژگی‌های مثل همراه بودن با گروه، جلب اعتماد افراد به خود، قاطعیت رادارند.
رهبر موفق کسی است که خودش را از مجموعه سازمان جدا نداند. چنانكه اگر نگاهي به زندگي پيامبر اكرم صلوات الله علیه بيفكنيم، می‌بینیم آن حضرت قبل و بعد از بعثت در ميان مردم بودند و همه‌جا عضو گروه محسوب می‌شدند با همه بزرگي و عظمت حضرت می‌فرمود: «من فقط بشرى هستم مثل شما » یعنی من در خدمت شما هستم. مدیر باید فردی قاطع و مسلط باشد و در تصمیم‌گیری تردید به خود راه ندهد خداوند، پس از نزول آیه تغییر قبله به پیامبر اكرم صلی‌الله‌علیه‌وآله می‌فرمایند: «به‌یقین، «حق» از طرف پروردگارت به تو رسيده است بنابراین، هرگز از ترديدكنندگان مباش! »
4-2-1-7- نطق و بیان خوب
بین هوش هیجانی و مهارت سخن گفتن رابطه مستقیمی وجود دارد. کسانی که مهارت ارتباطی خوبی دارند، در انتقال پیام خود دچار مشکل نمی‌شوند. این افراد دارای هوش هیجانی بالایی هستند و قادرند ارتباط کلامی با زیردستان خود ودیگران داشته باشند. کسانی که بتوانند به‌خوبی سخن بگویند، ارتباط کلامی برقرار کنند، قادرند به‌راحتی در تبیین برنامه‌ها و مشکلات و راه‌حل‌ها موفق گردند، نیروهای خود را به کار دلگرم کنند و کدورت‌ها را مرتفع گردانند و جو دوستی و محبت رابین نیروها به وجود آورند و انگیزه لازم را جهت تحرک در افراد ایجاد نمایند. بیشتر تأثیرها از طریق گفتار صورت می‌گیرد. اهمیت سخن گفتن به حدی است که امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام می‌فرماید: «چه بسیارند سخنانی که از تیر مؤثرترند .»
توهین، ناسزا، کنایه‌ها همواره افکار و عواطف ما را در هم می‌ریزد. یا برخورد و گفتار مهربانانه و محبت‌آمیز، در افراد سبب ایجاد حس امنیت، آسایش خیال و کاهش اضطراب می‌شود.
«در حقیقت سخن گفتن از پيچيده‏ترين و ظريف‏ترين اعمال انسان است، بلكه مى‏توان گفت هيچ كارى به اين ظرافت و پيچيدگى نيست. »
ارزش و مقام سخن گفتن آن‌قدر زیاد است که خداوند در قرآن آن را بعد از آفرینش انسان، مهم‌ترین نعمت می‌شمرد. «خدای متعال انسان را آفرید به وی نطق و بیان را تعلیم فرمود. » سخن خوب گفتن، نعمت بسیار بزرگی است که عامل تفهیم و تفاهم در زندگی اجتماعی آدمی است، هرچه اجتماع بزرگ‌تر و روابط گسترده‌تر شود نیاز به خوب صبحت کردن و مقید به آداب گفتگو بیشتر می‌شود. حتی گفتار نیک سبب انتقال پیام مثبت به دیگران ونسل های بعدی خواهد بود. شهید مطهری در اهمیت نطق و قلم می‌فرماید:
«در اثر بیان و قلم، هم علم انسان، آموخته‌های انسان، تجربیات انسان به همزمان‌های خودش توسعه پیدا می‌کند و هم برای نسل‌های دیگر باقی می‌ماند. پس «عَلَّمَهُ الْبَيان‏» و همچنین «عَلَّمَ بِالْقَلَم‏» مساوى است بااينكه فرهنگى و تمدنى به بشريت عنايت فرمود. »
آیت‌الله مکارم نیز لازمه پیشرفت بشر را انتقال تجربیات به یکدیگر می‌داند که توسط زبان انجام می‌شود. زبان قدرت انتقال تجربیات را از نسلی به نسل دیگر فراهم می‌سازد؛ و باعث پيشرفت علم و دانش و تمدن و دين و اخلاق گردد.
البته این توانایی سخن گفتن که به انسان داده‌شده باید در مسیری که روایات به آن توصیه نموده‌اند قرار بگیرد. زبان می‌تواند به تعبیر امام باقر علیه‌السلام کلید خوبی‌ها یا بدی‌ها باشد.
«به‌راستی‌که اين زبان كليد همه خوبي‌ها و بدي‌هاست پس سزاوار است كه مؤمن بر زبان خود مهر زند، همان‌گونه كه بر (كيسه) طلا و نقره خود مُهر مى‌زند. »
حضرت علی علیه‌السلام ده ویژگی را برای زبان مطرح می‌کند که به برخی از آن‌ها که متناسب با بحث است، اشاره می‌شود:
«داورى است، كه به دعواها خاتمه مى‌دهد. واسطه‌اى است كه با آن مشكل برطرف مى‌شود. فرماندهى است كه به نيكى فرمان مى‌دهد. اندرزگويى است كه از زشتى بازمی‌دارد. حاضرى است كه به‌وسیله آن كينه‌ها برطرف مى‌شود و..

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.